טיפול זוגי
המניע המקובל לטיפול זוגי הוא הצורך לשקם את הקשר בזוגות שהיחסים ביניהם התערערו. מניע חדש יחסית, ונפוץ כיום כמעט באותה מידה, הוא הרצון והצורך של זוגות צעירים או בתחילת דרכם לוודא שהם מתחילים את חייהם המשותפים מנקודת התחלה טובה יותר – עם יותר קשב, הבנה ותקשורת טובה.
אם החלטתם ללכת לטיפול זוגי, אתם צריכים להיות מוכנים לכך שזהו תהליך. אם הדברים היו קלים וכל מה שהייתם צריכים זה עצה נכונה, סביר להניח שכבר שמעתם עצות בשפע עד היום. יתכן מאד שרבות מהן אפילו היו עצות חכמות ונכונות לאותו רגע (כמו: איפוק, סבלנות, לנשום חמש פעמים, לשחרר), ואולי אפילו קיבלתם אותן, אלא שיש מצבים שבהם קשה יותר ליישם אותן. לפעמים קשה להפריד בין עצות טובות לפחות טובות, לפעמים קשה לדייק את התיזמון הנכון, אבל בעיקר – כאשר אין ביטחון בכך שהן תעבודנה, קשה להתמיד בהן לאורך זמן.
טיפול זוגי מיועד לעזור לכם לבחון מה עובד ומה לא באופן מדוייק יותר, ליישם, ולבחון את מידת ההצלחה של התהליך ולתמוך בכם במהלכו. הוא גם יעזור לכם להתגבר על עניינים של אמון, אמונה ובטחון בעצמכם, בבן/בת הזוג שלכם ובתהליך עצמו. כשצריך – גם להתגבר על קשיים רגשיים ומעשיים שיש לכם שאינם קשורים לזוגיות, ובכל זאת מפריעים גם לה מבלי שהתכוונתם לכך.
ההתמחות שלי היא בהבנה יסודית ומעמיקה של התקשורת הבין-אישית, שלה אני מוסיף שיטות טיפוליות מתחום הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי (CBTI). שני התחומים הללו הם פרקטיים מאד. הם עוסקים בהבנת הצרכים והרצונות המיידיים ולא פעם המנוגדים שמניעים את בני הזוג, ובשימוש יעיל של הקונפליקט שקיים לעיתים בין רגשות לקוגניציה (בהכללה: החשיבה המודעת), באופן שיתרום להגעה לשיווי משקל פנימי שיאפשר איזון נכון בהשגת הצרכים הללו.
היות שכך, הדיון והחקירה של תובנות מהילדות המוקדמת מיותרים, אם כי יש ועולה הצורך להבין יחסים משפחתיים ואחרים מן העבר, על מנת להבין טוב יותר את ההרגלים התקשורתיים שבהווה.