שיקום לאחר בגידה

פגעתם בבני זוגכם ואתם רוצים להישאר ביחד. הצורך הראשוני שלכם הוא לשכנע את בן או בת הזוג שלכם שזה כדאי להם. הסיבות? אולי כי אתם בכל זאת מאד רוצים ומאד אוהבים, כי תעשו כל מאמץ שלא לפגוע בהם שוב, כי אתם מאד רוצים את טובתם, ושאפשר לסמוך עליכם. המאמץ הקשה של השלב הראשון הוא שלכם, כי קשה לגרום לבן או לבת הזוג שלכם לבטוח בכם, לאחר שרגע קודם מעלתם באמונם, ואולי אפילו לאחר שורה של שקרים, הכחשות והסתרות.

תעמדו מול דילמות שלא קל להתמודד איתן. למשל:

אתם הרי אלה שיודעים מה בדיוק קרה, עד הפרטים הקטנים, ואתם גם די יודעים מדוע. אחת הדילמות הקשות שתעמדו בפניהן היא השאלה איך מצליחים לבנות אמון, תהליך שדורש חשיפה, כנות ושיתוף, מבלי לפגוע בבני הזוג עוד, ומבלי שהאמון שאתם בונים ייפגע דווקא בשל תוספת של פרטים שלא היו ידועים קודם?

במהלך השיקום הזוגי תעמודנה בפניכם עוד דילמות קשות. נדרשים מכם הרבה מאד שיקול דעת, רצון טוב ואמפתיה לצד השני, וסבלנות. ובעיקר להבין שהמעבר לסדר היום הוא מעבר מפחיד עבור הצד הנפגע. – אחרי הכל, בדיוק מתוך השיגרה הזו שעכשיו אתם רוצים לחזור אליה, ומתוך התרדמת הזו, נולדה הפגיעה. הבנה וסבלנות שלכם נדרשים כדי לאפשר לבני זוגכם אולי לא לסלוח, אבל להשיג מידה מספקת של ביטחון כדי לבנות משהו חדש וטוב יותר.

קחו בחשבון:

אין זוגיות מושלמת. גם שלכם אינה מושלמת. אלא שהחזרה אל חוסר השלמות שהיתה היא בדיוק החזרה לשיגרה שמאיימת על הצד השני. התפקיד שלכם הוא לעזור ולבנות את הקשר שלכם לטוב יותר ממה שהיה, כי זה מגיע לשניכם. רק אז הקשר יוכל לחזור לשיגרה, ובתנאי שזו תהיה טובה יותר מהשיגרה שהיתה לכם קודם.

חזרה אל המסך הקודם